Krumplis lángos

Hozzávalók

  • 2 szem burgonya
  • 1 kg liszt
  • 1 cs élesztő - 1 dl tejben 1 tk cukorral
  • (langyos, sós víz is kell a bedagasztáshoz)

Elkészítése

A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd áttörjük. A tálba leszitáljuk az 1 kg lisztet, hozzáadjuk az áttört, langyos burgonyát, a futtatott élesztőt, a sós burgonya levét, közepesen lágy tésztát dagasztunk belőle, végül letakarjuk. Fél óra alatt a duplájára kel meg a tészta.

Kiborítjuk a gyúródeszkára, kicsit kinyújtjuk. Nagyobb kockára, vagy kerekre szaggatva olajban pirosra kisütjük.

Tálalhatjuk tejfölös-sajtos formában is, de kis unokám lekvárral szereti.

Jó étvágyat hozzá!