Kiállításról kiállításra

Felhívás

Várjuk olyan amatőr vagy haladó művészek jelentkezését, akik szívesen bemutatkoznának alkotásaikkal egy foktői kiállításon, vagy részt vennének az alkotótáborban.

Információ

Szűcs Ferenc

6331 Foktő, Kossuth L. u. 17.
(20) 423-4260

szucs.ferenc23@t-online.hu

Fekete Horgony amatőr alkotó művészek, Foktő

„Becsüld meg a kezdőt, ő most még semmi, de bármi lehet.”

Az elmúlt évek bizonyították: egy kis közösség, falu életében nagyon sok érték lehet még az emberek birtokában. A sok festmény, grafika, fa faragások, kézimunkák, vagy egyéb mesterségek remekművei, amelyek csak arra várnak, hogy egy kis biztatásra megmutassák magukat a nagyobb közönségnek. A megrendezett kiállítások, alkotótáborok utat törnek egy sor új kezdeményezésnek.

A Fekete Horgony amatőr alkotók klubja azzal a céllal született meg, hogy egymást segítve, felfedezve, támogatva az amatőr és kezdő művészeknek legyen egy sziget, ahol hasonló társaikkal együtt tudnak dolgozni. Tudjuk, aki nem hivatalos mesterként mutatkozik be, annak nehezebb. Félhet az emberek véleményétől, félhet attól, hogy egy rossz kritika csökkenti vagy elveszi alkotókedvét. Továbbra is a hagyományokat tiszteletben tartva, őrizve segítünk az amatőr helyi vagy környékbeli művészembereknek. Mutassák meg, mit tudnak, ne vesszenek el az értékek a mai rohanó világban.

Az alkotók soraiban megtalálható fafaragó, festő, üvegfestő, grafikus, keramikus, gobelin készítő és fotós is. Sok-sok kiállítás van már mögöttük, az összes környékbeli településen sikerrel bemutatkoztunk, az ott élőknek is nagy örömet okozva ezzel.

A Fekete Horgony amatőr alkotók klubja az igényeknek megfelelően állítja össze az egy kiállításra a bemutatkozókat. Cél, hogy a helyi adottságokat figyelembe véve színes, mindenki számára megfogható legyen a kiállítás vagy az alkotótábor.

A Fekete Horgony amatőr alkotók klubja több éve sikeresen vesz részt és segít a szervezésben a foktői Duna parton nyaranta, gyermekek részére megrendezésre kerülő erdei alkotótáborban.

Vállaljuk falunapi és gyermeknapi bemutatók, kiállítások, valamint bármilyen alkotással kapcsolatos rendezvény megszervezését. Bővebben rólunk a feketehorgony.hu és a www.kalocsaiamator.atw.hu weboldalon.

Várjuk jelentkezését!


Kárász László alkotásai

Papp Zoltán alkotásai

01.jpg
02.jpg
03.jpg
04.jpg

Szigeti Attila, kalocsai amatőr művész

30 év lakatosipari tapasztalattal a háta mögött 3 éve foglalkozik egyedi kardok, pajzsok, középkori fegyverek és kovácsolt kerítések, fára díszvasalat készítésével. Jól ferszerelt műhelyében egyedi megrendeléseket is szívesen vár.
Tel.: 06-30-290-5075


Alkotótábor

Az idelátogató vendégeknek lehetőségük van arra, hogy megfigyeljék egy-egy mű születésének minden mozzanatát, de akár saját kezűleg is készíthetnek valamit, amit haza is vihetnek. Sok szeretettel várjuk a kicsiket is, akik kipróbálhatják az aszfaltrajzot, a vízfestést, a gravírozást és sok más érdekes dolgot.

2008-ban kiállításon voltunk Hartán

Kicsiny, de lelkes csapatunk januárban meghívást kapott Hartára. Örömmel mentünk. Maga a kiállítás színes, sokrétű és szemet gyönyörködtető volt, látszott, hogy az alkotók nem pihentek, és mindenki sokat fejlődött. Köszönet mindenkinek, hogy ott is bemutatkozhattunk, s örömet szerezhettünk a helyieknek.

03.jpg
02.jpg
01.jpg

2010. szeptember elején Hajóson…

… Geiger Zoltán gravírozó meghívásának tettünk eleget. Nagyon örültünk neki, hisz Hajóson még nem jártunk, úgy gondoljuk, igen színes, változatos, szívet melengető tárlat fogadta az odalátogatókat. A kiállításon részt vettek: Kálóczi Antal grafikus, Tóth András festő, Pintér Péter szobrász, Szűcs Ferenc festő. Folytatás: december elején Homokmégyen.

05.jpg
04.jpg
03.jpg
02.jpg
01.jpg

2011. december 14-i kiállítás Homokmégyen

A Fekete Horgony amatőr alkotók, kiegészülve a Janys Word és a körön kívüliek társaságával, összesen 12 művészpalánta első közös kiállítását tartotta. Aki ott volt, nagyon jól érezte magát. Szemnek gyönyörködtető, lélekemelő látványt nyújtott a sok alkotás. Köszönjük a meghívást!

2012-ben Mendén tartottak kiállítást a Fekete Horgony amatőr alkotói

Kovács Imre faragó
Pénzes Ancsa grafikus
Zombori Zsolt grafikus
Száraz Endre grafikus
Fazekas Margit festő
Szűcs Ferenc festő
Köszönet Klöcz Jánosnak, valamint Galambos Ágnes Katalinnak és barátainak a meghívásért.

2014. kiállítás Homokmégyen