Egyszerű raguleves
Hozzávalók
- 1/2 kg kockára vágott csirkemell, pulyka- vagy sertéscomb
- 2 szál petrezselyemgyökér (kockázva)
- 2 szál sárgarépa (kockázva)
- 2 db karfiolrózsa
- 2 szem burgonya
- 1 kicsi paradicsom
- 1 fehérpaprika
- 1 fej vöröshagyma (apróra vágva)
- 1 fej fokhagyma
- 1 csokor zöldség és zeller
- kevés olaj
- ételízesítő
- őrölt kömény
- őrölt bors
Elkészítése
Az olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát.
A megmosott, lecsepegtetett húst rátesszük a hagymára, és fehéredésig pároljuk. Hozzáadjuk az összeaprított zöldségeket, ízesítőket (bors, őrölt kömény, só). A hús és a zöldségek párolása kb. 20 perc, ezután forró vízzel felöntjük. A zellert és a zöldséget beletesszük (a paprikát és paradicsomot is). Az egészet 20-25 percig főzzük.
Levesbetét lehet: apró kocka, eperlevél vagy galuska tészta. A tésztát bele is főzhetjük, vagy külön is tálalhatjuk.