Horgony ínyencségek

Egyszerű raguleves

Hozzávalók

  • 1/2 kg kockára vágott csirkemell, pulyka- vagy sertéscomb
  • 2 szál petrezselyemgyökér (kockázva)
  • 2 szál sárgarépa (kockázva)
  • 2 db karfiolrózsa
  • 2 szem burgonya
  • 1 kicsi paradicsom
  • 1 fehérpaprika
  • 1 fej vöröshagyma (apróra vágva)
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 csokor zöldség és zeller
  • kevés olaj
  • ételízesítő
  • őrölt kömény
  • őrölt bors

Elkészítése

Az olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát.

A megmosott, lecsepegtetett húst rátesszük a hagymára, és fehéredésig pároljuk. Hozzáadjuk az összeaprított zöldségeket, ízesítőket (bors, őrölt kömény, só). A hús és a zöldségek párolása kb. 20 perc, ezután forró vízzel felöntjük. A zellert és a zöldséget beletesszük (a paprikát és paradicsomot is). Az egészet 20-25 percig főzzük.

Levesbetét lehet: apró kocka, eperlevél vagy galuska tészta. A tésztát bele is főzhetjük, vagy külön is tálalhatjuk.

Jó étvágyat hozzá!